Nafarroako berrogei enpresa eta ostalaritzako eta turismoko ehun bat ordezkari bildu dira astelehen honetan Baionan ‘Catar Navarra/Nafarroa Dastatu’ ekimenean parte hartzeko.
Jean Rene Etchegaray Baionako alkatea, Michel Etchebest eta Eguzki Urteaga Eusko Ikaskuntzako presidentea. Foru Gobernuak, Turismo, Merkataritza eta Kontsumo Zuzendaritza Nagusiaren eta Intia-Reyno Gourmet enpresa publikoaren bitartez, Eusko Jaurlaritzako Nekazaritza Garapen eta Ingurumen Sailaren eta Intia-Reyno Gourmet enpresa publikoaren bitartez antolatu du, Baionako Udalaren eta Iparraldeko Eusko Ikaskuntzaren laguntzarekin.
Jardunaldia ‘Gure lurraldeak eta etorkizuna’ mahai-inguruarekin hasi da. Historia gastronomiko partekatua ‘izenburupean, Maitena Ezkutari, Iker Elosegui, Laborantza Ganbararen ordezkaria, Urkiri Salaberria, landa garapenerako elkartea (Landa garapenerako elkartea), eta, gaur egun ezagutzen duguna izan baino lehen, hainbat fase izan dituen sukaldaritza-ibilbidearen inguruko hausnarketa egin du Natalia Bellostasek, hainbat fasetan.
Ondoren, Baserriberri iruindar jatetxeko Iñaki Andradas sukaldariek eta Arcangues eskualdeko sukaldari jatetxeko Richard Daulayk prestatutako pintxoak dastatu dira.
Catar Navarra/Nafarroa Dastatu Landa Garapen, Ingurumen eta Toki Administrazioko eta Intia-Reyno Gourmet departamentuaren ekimenez sortu zen, Nafarroako Gobernuko Turismo, Merkataritza eta Kontsumo Zuzendaritza Nagusiaren laguntzarekin.